Osallistujainfo

AIKATAULUT

 

Mikkeli Juoksun kilpailukeskus sijaitsee aivan kaupungin keskustassa Urheilupuistossa. Kisaruokailu järjestetään kisakanslian yhteydessä.

Kilpailupäivän aikataulu:

 • klo 08.00 Kilpailutoimisto aukeaa
 • klo 11.30 Jälki-ilmoittautuminen päättyy
 • klo 11.50 Lähtöön ryhmittyminen
 • klo 12.00 Mikkeli Maratonin, Marskin Kierroksen ja Kaihun Vartin lähtö
 • klo 12.15 Päämajan Pyrähdyksen lähtö
 • klo 19.00 Kilpailutoimisto suljetaan

Perusreittinä kaikilla matkoilla 10,55 kilometrin lenkki, joka kierretään maratonilla neljästi, puolimaratonilla kahteen kertaan ja varttimaratonilla kerran.

 

OSALLISTUMISMAKSUT

 

1.1.-31.3.2020

1.4.-31.5.2020

1.6.-2.7.2020

3.7.-4.7.2020

Mikkelin Maraton

35 €

40 €

45 €

50 €

Marskin Kierros

30 €

35 €

40 €

45 €

Kaihun Vartti

24 €

27 €

30 €

35 €

Päämajan Pyrähdys

20 €

24 €

27 €

30 €

 

Ilmoittautuminen on voimassa  kun osallistumismaksu on suoritettu. Jälki-ilmoittautuminen 3.7.-4.7.2020 käteisellä tai maksukortilla, Smartum kulttuuri- ja liikuntasetelillä tai kortilla sekä Tyky-kuntosetelillä.

Alennukset:

Juoksijakortilla (JUOKSIJAKORTTI) ja Mikkelin Kilpa-Veikkojen jäsenet (MIKVJÄSEN) saavat 2 euron alennuksen. Alennukseen oikeuttava etukortti on esitettävä numerohaun yhteydessä.

Maksuvälineinä kelpaavat myös:

 • Smartum liikunta- ja kulttuurisetelit/ maksukortti
 • Tyky-kuntosetelit
 • E-passi  (ilmoittautuessa yksi maksutavoista)

Smartum- ja Tyky-seteleillä maksettaessa setelit toimitetaan Mikkelin Kilpa-Veikkojen toimistolle osoitteeseen Nuijamiestenkatu 4, 50100 Mikkeli.

Osallistumismaksuun sisältyy:

 • Ajanotto- ja tulospalvelut
 • Kattava huolto ja ruokailu
 • Mitali
 • Sarjojen parhaille pokaalit
 • Varustesäilytys

 

ILMOITTAUTUMINEN

Ennakkoilmoittautuminen kaikille juoksumatkoille päättyy 2.7.2019 klo 24.00.

 

NUMEROT

Numeroiden jako tapahtuu kilpailutoimistossa sen aukioloaikana. Mikrosirun sisältävä kilpailunumero on henkilökohtainen, eikä niitä saa luovuttaa toisen henkilön käyttöön. Ennakkoon ilmoittautuneiden on haettava kilpailunumero kilpailutoimistosta viimeistään klo 11.00 mennessä. Numerolappu on pidettävä koko juoksun ajan täysin näkyvissä rintapuolella. Numeroita ei tarvitse palauttaa kilpailun jälkeen. Palauttakaa kuitenkin hakaneulat.

 

VASTUU

Kaikki osallistuvat kilpailuun omalla vastuullaan.

 

KILPAILUTOIMISTO

Kilpailutoimisto on avoinna seuraavasti: lauantaina  4.7. klo 8-19.

 

KILPAILUN KESTO

Maratonilla kilpailun maksimiaika on 6 tuntia.

Maalissa on ajannäyttötaulu.

 

VARUSTEIDEN SÄILYTYS

Voit jättää tapahtuman ajaksi varusteesi Urheilupuiston katettuun katsomoon. Numerolappua näyttämällä saat varusteesi takaisin. Huom! Järjestäjät eivät vastaa arvoesineistä.

 

AJANOTTO

Mikkeli Juoksun ajanotto perustuu ajanottosiruihin. Ajanottosiru on asennettu kertakäyttöiseen numerolappuun. Saat numerolapun kisakansliasta ilmoittautuessasi Mikkeli Juoksun kisakanslian aukioloaikana. Sirut aktivoituvat vain kuljettaessa lähtöportin läpi.

 

LÄHTÖ JA MAALI

Lähtö Mikkelin Maratonille, Marskin Kierrokselle ja Kaihun Vartille tapahtuu Urheilupuistosta klo 12.00 ja Päämajan Pyrähdykselle klo 12.15. Lähtöalueella tulee olla viimeistään klo 11.50.

Maali sijaitsee Urheilupuistossa.

 

REITTI

Juoksureitin jokainen kilometri on merkitty selkeästi kilometritauluilla. Mikkeli Maratonin, Marskin Kierroksen ja Kaihun Vartin reitit on opastettu kartioiden ja opastuskylttien avulla. Kriittisissä pisteissä on liikenteenohjauspuomit sekä muovinauhoitus. Jokaisessa risteyksessä on liikenteenohjaaja, joka opastaa kilpailijoita. Maratonjuoksijat juoksevat 10,55 mittaisen lenkin neljään kertaan, puolimaratonin juoksijat kahteen kertaan. Reitillä käydään joka kierroksella Urheilupuistossa.

Lähtö ja maali sijaitsevat Mikkelin Urheilupuistossa jokaisella matkalla. Reitti kiertelee keskustan välittömässä läheisyydessä kauniiden maisemien keskellä. Koko reitti sijaitsee puolentoista kilometrin säteellä maankuulusta kesätorista. Juoksualusta on pääosin asvalttia.

 

HUOLTOPISTEET

Perusreitillä on 3 kpl huoltopisteitä. Noin 100 metriä ennen huoltopistettä on huoltopisteestä kertova kyltti. Huoltopisteissä on tarjolla vettä ja urheilujuomaa (Squeezy). Huoltopisteissä urheilujuoma ja vesi on eri pöydillä. Pöydät on merkitty kyltein. Lisäksi huoltopisteissä on banaaneja ja suolakurkkuja. WC on jokaisen huoltopisteen läheisyydessä.

 

LÄÄKINTÄHUOLTO

Maalissa päivystää ensiapuhenkilöstö.

 

KESKEYTTÄMINEN

Mikäli joudut keskeyttämään kilpailun etsiydy lähimpään huoltopisteeseen, josta on järjestetty kuljetus maaliin. Kerro huoltopisteessä keskeyttämisestäsi ja palauta kilpailunumero maalitoimitsijoille tai kilpailutoimistoon.

 

SAIRASTUMINEN

Mikäli sairastut kisan alla tai sinulle tulee joku muu pitkäaikainen vaiva, joka estää osallistumisen, saa osallistumisoikeuden siirtää seuraavalle vuodelle lääkärintodistusta vastaan. Toimitatahan todistuksen kisakansliaan tai Mikkelin Kilpa-Veikkojen toimistolle.

 

PESEYTYMINEN

Naisten ja miesten pukuhuoneet ja peseytyminen ovat Urheilupuiston vieressä olevalla Etelä-Savon Ammattiopistolla. Käynti suihkutiloihin on Otavankadun puoleisesta pääovesta.

 

PALKINNOT

Kaikki, jotka saapuvat maaliin saavat upean Mikkeli Juoksun mitalin. Pokaalipalkinnot jaetaan kunkin ikäsarjan kolmelle parhaalle juoksijalle. Palkintojenjaon aikataulu on tulostaululla, joka sijaitsee Urheilupuiston pääkatsomon takana. Mikäli et pääse palkintojenjakoon, käy noutamassa palkintosi palkintojen jakajilta.

 

TULOSLUETTELO

Tulokset ovat nähtävissä osoitteessa: www.mikkelinklassikot.fi ja www.mikkelijuoksu.fi.

 

RUOKAILU

Kilpailupäivänä on mahdollisuus ruokailla kisakanslian yhteydessä. Ruokailu sisältyy osallistumismaksuun. Jokainen kilpailija saa ruokaa kilpailunumeroa näyttämällä. Ruokalippuja on myös erikseen myytävänä ruokailun yhteydessä sekä kisakansliassa. Lippujen hinnat erikseen ostettuna aikuisilta 8€ ja lapsilta 4€.

 

URHEILUPUISTON KARTTA

Kartta yllä mainituista paikoista löytyy kisakansliasta sekä tapahtuman nettisivuilta.

 

TIEDUSTELUT

Mikkeli Juoksua koskeviin tiedusteluihin vastaa Mikkeli Juoksun infotiimi:

Milla-Mari Putkonen

puh.0440  367 606

toimisto@mikv.fi