Osallistujainfo

AIKA JA PAIKKA

Lauantai 5.2.2022
Lähtö: Röppääntie, Otava Mikkeli
Maali: Ravirata, Raviradantie 22, MikkeliHIIHTOTAPA

Hiihtotapaa tarkkaillaan koko matkan ajan!
Perinteinen lähtö klo 9.00 27 km ja 40km
Vapaan lähtö klo 11.30 27 km ja 40kmOSALLISTUMISMAKSUT


1.11.2021

-

31.12.2021

1.1.2022

-

30.1.2022

31.1.2022

-

2.2.2022

Jälki-

ilmoittautuminen

4.2.2022

-


RETKI 11km25 €30 €35 €40 €
28km50 €60 €70 €80 €
40km50 €60 €70 €80 €

Retki 11km 50€ Perhemaksu (2 aikuista ja max.3 lasta)
Retki 11km lapset alle 16 vuotiaat 10€

JÄLKI-ILMOITTAUTUMINEN

Jälki-ilmoittautuminen mahdollista Raviradalla perjantaina 4.2.2022 klo 12-20. Jälki-ilmoittautuminen ei ole enää mahdollista kilpailuaamuna 5.2.2022.  Maksut käteisellä, pankkikortilla, Edenredillä, E-passilla, Eazybreakillä, Smartum-, kulttuuri-, tai liikuntaseteleillä. Ilmoittautuminen on voimassa, kun osanottomaksu on suoritettu.

OSALLISTUMISMAKSUUN SISÄLTYY

 • Ajanotto- ja tulospalvelut
 • Ruoka- ja juomahuolto reitin varrella olevilla latuasemilla
 • Lääkintähuolto
 • Mitali hiihdon määräajassa suorittaneille
 • Palkinnot voittajille
 • Saunominen
 • Ruokailu maalissa
 • Bussikuljetuksen Ravirata-Otava
 • Varusteiden kuljetus numeroidussa pussissa lähdöstä maalipaikalle

COVID-19

Otamme huomioon kilpailutaphtuman järjestelyissä sen hetkiset rajoitustoimenpiteet sekä ohjeistukset. Huolehdimme taphtuman läpi viennin turvallisesti. 
SIJAINTI

Kilpailukeskus sijaitsee Kalevankankaan kuululla ME-raviradalla, jossa on riittävät tilat pysäköinnille, kisakanslialle, huoltoon, voiteluun, ravintolapalveluihin sekä maalialueelle.

Osoite: Raviradantie 22, Mikkeli


Lähtöpaikka 27 km ja 40 km matkoille sijaitsee Otavassa, jonka osoite Röppääntie. REITTI

Hiihtoreitti kulkee vaihtelevassa maastossa Otavassa, Kalevankankaalla ja Karkialammella kaupungin ylläpitämällä latuverkolla. 


PAKKASRAJA

-20° C


KILPAILUKANSLIA

Kilpailukanslia auki Raviradalla osoitteessa Raviradantie 22 perjantaina 4.2.2022 klo 12-20 ja lauantaina 5.2. klo 7 alkaen. Lauantaina retki 11 km numerot löytyvät Raviradalta ja 27 km sekä 40 km matkojen numerot lähtöpaikalta Otavasta.

Yhteys kilpailukansliaan tapahtuman aikana, puh. 040 412 3445 tai 044 2425154


PYSÄKÖINTI

Otavan lähtöpaikan läheisyydessä on aurattu pysäköintialue, johon voi pysäköidä auton hiihdon ajaksi. 


BUSSIKULJETUS

Hiihdon jälkeen raviradan maalipaikalta on tarjolla bussikuljetus takaisin lähtöpaikalle Otavaan. Bussikuljetukset starttaavat raviradalta kello 11.30 alkaen. 


VARUSTEIDEN KULJETUS

Kilpailukansliasta saa kilpailunumeron noudon yhteydessä numeroidun varustepussin. Varustepussin voi jättää lähtöpaikan läheisyyten merkatulle alueelle järjestäjien kuljetettavaksi maaliin.


AJANOTTO

Savonia Hiihdon ajanotto perustuu ajanottosiruihin. Ajanottosiru on asennettu kertakäyttöiseen numerolappuun. Saat numerolapun kilpailukansliasta ilmoittautuessasi Savonia Hiihtoon kilpailukanslian aukioloaikana. Huom! Ajanottosiru aktivoituu vain kuljettaessa lähtöportin läpi.


TULOKSET

Kisoissa reaaliaikaiset tulokset. Löydät tulokset nettisivujen kautta ”tulokset”-osiosta. Epäviralliset tulokset ovat nähtävissä kisakanslian läheisyydessä.


PALKINNOT

Jokainen maaliin saapunut osanottaja saa Savonia Hiihto -mitalin. Mitalien jako tapahtuu välittömästi maaliintulon jälkeen. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan tavarapalkintoja.


VOITELU

Savonia Hiihdon voitelupalvelusta vastaa Rex Kilpatalli voitelupalvelu. Vaihtoehtoina kolmea eri tasoista voitelua perusvoitelusta aina kilpatason pulverivoiteluun.

 1. 20 € LF luistovoitelu + kilpa pitovoitelu
 2. 40 € HF luistovoitelu fluoripinnoitteella +  kilpa pitovoitelu
 3. 60 € World Cup Pulverivoitelu sisältäen alusvoitelut + kilpa pitovoitelu
 4. Skin suksien luistovoitelut edellisten mukaan. Pitovoitelu korvataan Skin pitokarvan fluoripinnoitekäsittelyllä, joka lisää pitokarvan luistoa ja estää likaantumista
 5. Vapaantyylin voitelu, sisältää kelin mukaisen testatun pintakuvioinnin. Hinnat edellisten mukaan.

Kaikille voitelupalvelun asiakkaille Rex tuubihuivi/kauluri muistoksi kaupanpäälle.

Voitelupalvelu sijaitsee Mikkelin raviradalla ravikatsomon alakerrassa.

Suksien tuonti alkaen klo 10 perjantaina 4.2. Sukset voi noutaa lauantai aamuna.

Voiteluun ennakkoilmoittautuminen 2.2.2022 klo 18 mennessä sähköpostilla savonia(at)mikkelinhiihtajat.fi. Maksu paikan päällä Vain käteisellä!


NUMERON PALAUTUS

Numeroliivinä käytetään paperinumeroita, joissa on siru valmiina. Hiihtäjä voi pitää numeron itsellään.


SAUNAT JA SUIHKU

Hiihdon jälkeen osallistujilla on osallistumismaksuun sisältyvä peseytymismahdollisuus.
Naisten sauna on Raviradan katsomon alakerrassa.
Miesten sauna on Mikkelin jäähallin tiloissa.


RUOKAILU MAALISSA

Hiihtäjille järjestetään osanottomaksuun sisältyvä ruokailu raviradan ravintolakatsomon alakerrassa.


HIIHDON HYLKÄÄMINEN

Tuomarineuvostolla on oikeus hylätä hiihtosuoritus ja poistaa hiihtäjä ladulta, mikäli hän ei noudata sääntöjä tai annettuja ohjeita. Hiihto hylätään automaattisesti, mikäli hiihtäjä hiihtää muulla kuin omalla lähtönumerollaan tai mikäli hänellä ei ole mikrosirua asianmukaisesti kiinnitettynä.


TUOMARINEUVOSTO

Hiihdon tuomarineuvoston muodostavat FIS:N tekninen asiantuntija (TD), TD-assistentti ja kilpailunjohtaja. Tuomarineuvostolla on keltaiset tunnisteliivit.


PROTESTIT

Protestit 20 parhaan osalta tulee tehdä kirjallisesti puolen tunnin (30 minuutin) kuluessa voittajan maaliin tulosta, muiden osanottajien osalta puolen tunnin kuluessa viimeisen hiihtäjän maaliintulosta.


DOPINGTESTI

Suomen Antidopingtoimikunnalla on oikeus suorittaa hiihtäjille dopingtesti.


LÖYTÖTAVARAT

Kadonneita tavaroita voi kysyä kisakansliasta. Sinne voit myös toimittaa löytämiäsi tavaroita. Hiihdon jälkeen voit kysyä kadottamiasi tavaroita Mikkeli Hiihtäjien toimistosta puh. 040 412 3445. Savonia Hiihto säilyttää löytötavaroita kolme kuukautta.


HIIHDON PERUUTTAMINEN

Jos hiihto erityisen vaikeiden olosuhteiden tai poikkeustilan vuoksi joudutaan peruuttamaan, varaavat järjestäjät itselleen oikeuden pidättää 50 % maksusta. Hiihtäjä, joka itse peruuttaa osanottonsa, ei ole oikeutettu saamaan osanottomaksuaan takaisin, paitsi jos peruutus on tapahtunut ennen 31.1.2022, jolloin palautetaan 50 %. Sairaustapauksessa hiihtäjälle palautetaan 50 % osallistumismaksusta lääkärintodistusta vastaan hiihdon jälkeen. Sairaustapauksessa hiihdon voi myös siirtää seuraavalle vuodelle, jolloin hyvitysosuus (50 %) siirretään seuraavan vuoden hiihtomaksuun. Palautukset maksetaan maaliskuussa. Hiihdon peruuttamisesta ilmoitetaan järjestäjän toimesta tiedostusvälineiden ja internetin kautta Mikkelin Klassikoiden kotisivulla.


KESKEYTTÄMINEN

Jos hiihtäjä keskeyttää, on siitä ensi tilassa ilmoitettava lähimmän latuaseman juottopisteessä tai maalialueella toimitsijoille. Rintanumero ja ajanottosiru tulee luovuttaa toimitsijoille.


VASTUU

Osallistuja hiihtää omalla vastuullaan. Pyydämme osanottajia pysymään rauhallisina ja järjestyksessä lähtöpaikalla. Noudata erityistä varovaisuutta lähdössä ja ensimmäisellä kilometrillä.


MUUTA HUOMIOITAVAA

Järjestäjät voivat käyttää hiihtäjien osoitteita suoramarkkinointitarkoituksiin. Järjestäjällä on vapaa käyttöoikeus hiihdon aikana ottamilleen kuville ja videotallenteille.

TIEDUSTELUT

Mikkelin Hiihtäjät ry
Runeberginaukio 4, 50100 MIKKELI
puh. 040 412 3445, 015 360 255
savonia@mikkelinhiihtajat.fi
toimisto@mikkelinhiihtajat.fi