Osallistujainfo

AIKA JA PAIKKA

Lauantai 11.2.2023
Lähtö: Ravirata, Raviradantie 22, Mikkeli
Maali: Ravirata, Raviradantie 22, Mikkeli
HIIHTOTAPA


Hiihtotapa perinteinen


Lähtö klo 10.00 28 km, 40 km sekä retki 10 km
Hiihtotapaa tarkkaillaan koko matkan ajan!


OSALLISTUMISMAKSUT


1.11.2022

-

31.12.2022

1.1.2023

-

5.2.2023

5.2.2023

-

8.2.2023

Jälki-

ilmoittautuminen

10-11.2.2023RETKI 10km25 €30 €35 €40 €
28km50 €60 €70 €80 €
40km50 €60 €70 €80 €

Retki 10km 50€ Perhemaksu (2 aikuista ja max.3 lasta)
Retki 10km lapset alle 16 vuotiaat 10€

Maksut käteisellä, pankkikortilla, Edenredillä, E-passilla sekä Smartumilla. Ilmoittautuminen on voimassa, kun osanottomaksu on suoritettu. 

Huom! Mikäli maksat em. liikuntaseteleillä, osallistumisesi vahvistetaan manuaalisesti Mikkelin Hiihtäjien toimistolla, kun liikuntasetelioperaattori on vahvistanut maksun. Tästä aiheutuu pientä viivettä.


JÄLKI-ILMOITTAUTUMINEN

Jälki-ilmoittautuminen mahdollista Mikkelin Hiihtäjien toimistolla (Runeberiginaukio 4, 50100 MIkkeli) perjantaina 10.2.2023 klo 12-18 sekä raviradalla 11.2.2023  klo 7.00- 9.00. Maksu käteisellä tai pankkikortilla.
OSALLISTUMISMAKSUUN SISÄLTYY

  • Ajanotto- ja tulospalvelut
  • Ruoka- ja juomahuolto reitin varrella olevilla latuasemilla
  • Lääkintähuolto
  • Mitali hiihdon määräajassa suorittaneille
  • Palkinnot voittajille
  • Saunominen
  • Ruokailu maalissa
  • Varusteiden säilytys numeroidussa pussissa 

COVID-19

Otamme huomioon kilpailutaphtuman järjestelyissä sen hetkiset rajoitustoimenpiteet sekä ohjeistukset. Huolehdimme taphtuman läpi viennin turvallisesti. 


SIJAINTI

Kilpailukeskus sijaitsee Kalevankankaan kuululla ME-raviradalla, jossa on riittävät tilat pysäköinnille, kisakanslialle, huoltoon, voiteluun, ravintolapalveluihin sekä maalialueelle.

Osoite: Raviradantie 22, MikkeliREITTI

Hiihtoreitti kulkee vaihtelevassa maastossa Kalevankankaalla ja Otavassa kaupungin ylläpitämällä latuverkolla. Reitti (40 km ja 28 km) suuntaa ensin raviradalta kohti Latupirttiä. Pidemmän 40 km matkan hiihtäjät suuntaavat Latupirtiltä kohti Otavaa kiertäen Akkalan lenkin palaten jälleen Latupirtille. Latupirtiltä  reitti (40 km ja 28 km) palaa takaisin samaa reittiä kohti ravirataa. Lopuksi molemmat matkat kiertävät Kalevankankaan lenkin päättyen maaliin raviradalle.

Retki 10 km kiertää pelkästään Kalevankankaan lenkin.

Ravirata-Latupirtti välillä tulee kohtaamisia, joten käytäthän kulkusuunnassa oikeanpuoleista latua!


PAKKASRAJA

-20° CKILPAILUKANSLIA

Kilpailukanslia auki Mikkelin Hiihtäjien toimistolla (Runeberiginaukio 4, 50100 MIkkeli) perjantaina 10.2.2023 klo 12-18 sekä raviradalla lauantaina 11.2.2023  klo 7.00 alkaen.  

Yhteys kilpailukansliaan tapahtuman aikana, puh. 044 242 5154


PYSÄKÖINTI

Raviradan läheisyydessä on laajat pysäköintialueet. VARUSTEIDEN SÄILYTYS

Kilpailukansliasta saa kilpailunumeron noudon yhteydessä numeroidun varustepussin. Varustepussin voi jättää lähtöpaikan läheisyyten merkatulle alueelle järjestäjien valvottavaksi. 


AJANOTTO

Savonia Hiihdon ajanotto perustuu ajanottosiruihin. Ajanottosiru on asennettu kertakäyttöiseen numerolappuun. Saat numerolapun kilpailukansliasta ilmoittautuessasi Savonia Hiihtoon kilpailukanslian aukioloaikana. Huom! Ajanottosiru aktivoituu vain kuljettaessa lähtöportin läpi.


TULOKSET

Kisoissa reaaliaikaiset tulokset. Löydät tulokset nettisivujen kautta ”tulokset”-osiosta. Epäviralliset tulokset ovat nähtävissä kisakanslian läheisyydessä.


PALKINNOT

Jokainen maaliin saapunut osanottaja saa Savonia Hiihto -mitalin. Mitalien jako tapahtuu välittömästi maaliintulon jälkeen. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan tavarapalkintoja.NUMERON PALAUTUS

Savoniassa käytetään paperinumeroita, joissa on siru valmiina. Hiihtäjä voi pitää numeron itsellään.SAUNAT JA SUIHKU

Hiihdon jälkeen osallistujilla on osallistumismaksuun sisältyvä peseytymismahdollisuus.
Naisten sauna on Raviradan katsomon alakerrassa.
Miesten sauna on Mikkelin jäähallin tiloissa.


RUOKAILU MAALISSA

Hiihtäjille järjestetään osanottomaksuun sisältyvä ruokailu raviradan ravintolakatsomon alakerrassa. Yleisöllä on myös mahdollisuus ruokailuun Mikkelin Raviradan ravintolassa.

Bistro Sisu Saimaa palvelee Saimaa Stadiumin aulassa lauantaina 11.2.2023 klo 11-18 välisenä aikana.

Raviradan kahvila palvelee lauantaina klo 9.00-15.30.


VOITELUPALVELU
Mikkelin Hiihtäjien voitelupalvelu on käytettävissä perjantaina 10.2.2023 klo 17.-20. ja lauantaina 11.2.2023 klo 7-10. Voitelupalvelu sijaitsee Mikkelin Hiihtäjien voitelukopilla raviradan päässä.


HIIHDON HYLKÄÄMINEN

Tuomarineuvostolla on oikeus hylätä hiihtosuoritus ja poistaa hiihtäjä ladulta, mikäli hän ei noudata sääntöjä tai annettuja ohjeita. Hiihto hylätään automaattisesti, mikäli hiihtäjä hiihtää muulla kuin omalla lähtönumerollaan tai mikäli hänellä ei ole mikrosirua asianmukaisesti kiinnitettynä.TUOMARINEUVOSTO

Hiihdon tuomarineuvoston muodostavat FIS:N tekninen asiantuntija (TD), TD-assistentti ja kilpailunjohtaja. Tuomarineuvostolla on keltaiset tunnisteliivit.


PROTESTIT

Protestit 20 parhaan osalta tulee tehdä kirjallisesti puolen tunnin (30 minuutin) kuluessa voittajan maaliin tulosta, muiden osanottajien osalta puolen tunnin kuluessa viimeisen hiihtäjän maaliintulosta.


DOPINGTESTI

Suomen Antidopingtoimikunnalla on oikeus suorittaa hiihtäjille dopingtesti.


LÖYTÖTAVARAT

Kadonneita tavaroita voi kysyä kisakansliasta. Sinne voit myös toimittaa löytämiäsi tavaroita. Hiihdon jälkeen voit kysyä kadottamiasi tavaroita Mikkeli Hiihtäjien toimistosta puh. 044 2425154. Savonia Hiihto säilyttää löytötavaroita kolme kuukautta.


HIIHDON PERUUTTAMINEN

Jos hiihto erityisen vaikeiden olosuhteiden tai poikkeustilan vuoksi joudutaan peruuttamaan, varaavat järjestäjät itselleen oikeuden pidättää 50 % maksusta. Hiihtäjä, joka itse peruuttaa osanottonsa, ei ole oikeutettu saamaan osanottomaksuaan takaisin, paitsi jos peruutus on tapahtunut ennen 5.2.2023, jolloin palautetaan 50 %. Sairaustapauksessa hiihtäjälle palautetaan 50 % osallistumismaksusta lääkärintodistusta vastaan hiihdon jälkeen. Sairaustapauksessa hiihdon voi myös siirtää seuraavalle vuodelle, jolloin hyvitysosuus (50 %) siirretään seuraavan vuoden hiihtomaksuun. Palautukset maksetaan maaliskuussa. Hiihdon peruuttamisesta ilmoitetaan järjestäjän toimesta tiedostusvälineiden ja internetin kautta Mikkelin Klassikoiden kotisivulla.


KESKEYTTÄMINEN

Jos hiihtäjä keskeyttää, on siitä ensi tilassa ilmoitettava lähimmän latuaseman juottopisteessä tai maalialueella toimitsijoille. 

VASTUU

Osallistuja hiihtää omalla vastuullaan. Pyydämme osanottajia pysymään rauhallisina ja järjestyksessä lähtöpaikalla. Noudata erityistä varovaisuutta lähdössä ja ensimmäisellä kilometrillä.


MUUTA HUOMIOITAVAA

Järjestäjät voivat käyttää hiihtäjien osoitteita suoramarkkinointitarkoituksiin. Järjestäjällä on vapaa käyttöoikeus hiihdon aikana ottamilleen kuville ja videotallenteille.


TIEDUSTELUT

Mikkelin Hiihtäjät ry
Runeberginaukio 4, 50100 MIKKELI
puh. 044 242 5154, 
savonia@mikkelinhiihtajat.fi
toimisto@mikkelinhiihtajat.fi