Osallistujainfo

AIKA JA PAIKKA

Lauantai 10.2.2024
Lähtö: Rantakylä, Rantakeitaan kenttä, kunnanmäki 3, 50600 Mikkeli
Maali: Rantakylä, Rantakeitaan kenttä, kunnanmäki 3, 50600 Mikkeli

KILPAILUKESKUS

Rantakylän yhtenäiskoulu: Vanhamäentie 2, 50600 Mikkeli


HIIHTOTAPA


Hiihtotapa perinteinen


Lähtö klo 10.00 30 km sekä retki 15 km. Maali sulkeutuu klo 15.00 mennessä.
Hiihtotapaa tarkkaillaan koko matkan ajan!


OSALLISTUMISMAKSUT


1.11.2023

-

31.12.2023

1.1.2024

-

4.2.2024

5.2.2024

-

7.2.2024

Jälki-

ilmoittautuminen

9.-10.2.2024RETKI 15km25 €30 €35 €40 €

30km40 €50 €60 €70 €


Retki 15km lapset alle 16 vuotiaat 10€

Maksut käteisellä, pankkikortilla, Edenredillä, E-passilla sekä Smartumilla. Ilmoittautuminen on voimassa, kun osanottomaksu on suoritettu. 

Huom! Mikäli maksat em. liikuntaseteleillä, osallistumisesi vahvistetaan manuaalisesti Mikkelin Hiihtäjien toimistolla, kun liikuntasetelioperaattori on vahvistanut maksun. Tästä aiheutuu pientä viivettä.


JÄLKI-ILMOITTAUTUMINEN

Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista Mikkelin Hiihtäjien toimistolla (Runeberiginaukio 4, 50100 MIkkeli) perjantaina 9.2.2024 klo 12-18 sekä kisakansliassa Rantakylän yhtenäiskoululla lauantaina 10.2.2024 klo 7-9. Maksu käteisellä, pankkikortilla tai Edenred, E-passi sekä Smartum sovelluksella valitsemalla käyttöpaikaksi Mikkelin Hiihtäjät / Savonia Hiihto ja esittämällä kuitin maksusta.
OSALLISTUMISMAKSUUN SISÄLTYY

  • Ajanotto- ja tulospalvelut
  • Ruoka- ja juomahuolto reitin varrella olevilla latuasemilla
  • Lääkintähuolto
  • Mitali hiihdon määräajassa suorittaneille (5h lähdöstä)
  • Palkinnot voittajille
  • Arvontapalkintoja
  • Peseytymismahdollisuus
  • Ruokailu maalissa
  • Varusteiden säilytys numeroidussa pussissa 


COVID-19

Otamme huomioon kilpailutaphtuman järjestelyissä sen hetkiset rajoitustoimenpiteet sekä ohjeistukset. Huolehdimme taphtuman läpi viennin turvallisesti. 


SIJAINTI

Kilpailukeskus sijaitsee Rantakylän yhtenäiskoululla, jossa on riittävät tilat pysäköinnille, kisakanslialle, huoltoon, ruokailuun sekä maalialueelle.

Osoite: Vanhamäentie 2, 50600 MikkeliREITTI

Hiihtoreitti kulkee vaihtelevassa maastossa Rantakylästä lähtevänä ja Otavassa kaupungin ja Mikkelin Ladun ylläpitämällä latuverkolla. Reitti (30 km ja 15 km) suuntaa ensin Rantakylästä kohti Latupirttiä. Pidemmän 30 km matkan hiihtäjät suuntaavat Latupirtiltä kohti Otavaa kiertäen Akkalan lenkin palaten jälleen Latupirtille. 

Latupirtti-Rantakylä välillä tulee kohtaamisia, joten käytäthän kulkusuunnassa oikeanpuoleista latua!


PAKKASRAJA

-20° C. Kilpailun tuomarineuvosto kokoontuu tuntia ennen kilpailun starttia. Jos tällöin on yli -20° C niin kilpailua ei saa aloittaa normaalisti vaan tulee siirtää yhdellä tunnilla tai enemmän.KILPAILUKANSLIA

Kilpailukanslia auki Mikkelin Hiihtäjien toimistolla (Runeberiginaukio 4, 50100 MIkkeli) perjantaina 9.2.2024 klo 12-18 sekä Rantakylän yhtenäiskolulla (Vanhamäentie 2, 50600 Mikkeli) lauantaina 10.2.2024  klo 7.00 alkaen.  

Yhteys kilpailukansliaan tapahtuman aikana, puh. 044 242 5154


PYSÄKÖINTI

Rantakylän yhtenäiskoulun läheisyydessä on pysäköintialueet. Seuraa opasteita ja liikenteenohjaajia.


VARUSTEIDEN SÄILYTYS

Kilpailukansliasta saa kilpailunumeron noudon yhteydessä numeroidun varustepussin. Varustepussin voi jättää lähtöpaikan läheisyyten merkatulle alueelle järjestäjien valvottavaksi. 


HUOLTO

Huoltopisteitä 30 km reitillä 3 kpl ja 15 km reitillä 1 kpl. Huoltopisteillä tarjolla urheilujuomaa, mehua, vettä, rusinoita ja suolakurkkuja. Maalissa tarjolla mehua.


OMIEN URHEILURAVINTEIDEN KÄYTTÖ

Huolehdithan, että mikäli käytät omia geelejä, patukoita tai marmeladeja yms. muoviroskat  kulkeutuvat mukanasi maalin tai jätät ne huoltopaikkojen roskiksiin. Maastoon ei jätetä mitään roskia!


AJANOTTO

Savonia Hiihdon ajanotto perustuu ajanottosiruihin. Ajanottosiru on asennettu kertakäyttöiseen numerolappuun. Saat numerolapun kilpailukansliasta ilmoittautuessasi Savonia Hiihtoon kilpailukanslian aukioloaikana. Huom! Ajanottosiru aktivoituu vain kuljettaessa lähtöportin läpi.


GPS-SEURANTA

Voit halutessasi jakaa ystäville / huoltajille tiedon, missä olet menossa. Ohjeessa kerrotaan vaihe vaiheelta, kuinka oma puhelin konfiguroidaan GPS seurantaa varten -> Android/iOS ohjeet 


TULOKSET

Kisoissa reaaliaikaiset tulokset. Löydät tulokset nettisivujen kautta ”tulokset”-osiosta. Epäviralliset tulokset ovat nähtävissä kisakanslian läheisyydessä.


PALKINNOT

Jokainen maaliin saapunut osanottaja saa Savonia Hiihto -mitalin. Mitalien jako tapahtuu välittömästi maaliintulon jälkeen. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan tavarapalkintoja.
NUMERON PALAUTUS

Savoniassa käytetään paperinumeroita, joissa on siru valmiina. Hiihtäjä voi pitää numeron itsellään.PESEYTYMINEN

Hiihdon jälkeen osallistujilla on osallistumismaksuun sisältyvä peseytymismahdollisuus. 

Naisille pesutilat Rantakeitaalla ja miehille Rantakylän yhtenäiskoululla.


RUOKAILU MAALISSA

Hiihtäjille järjestetään osanottomaksuun sisältyvä ruokailu Rantakylän yhtenäiskoululla. Yleisöllä on myös mahdollisuus ruokailuun Rantakylän yhtenäiskoululla.


HIIHDON HYLKÄÄMINEN

Tuomarineuvostolla on oikeus hylätä hiihtosuoritus ja poistaa hiihtäjä ladulta, mikäli hän ei noudata sääntöjä tai annettuja ohjeita. Hiihto hylätään automaattisesti, mikäli hiihtäjä hiihtää muulla kuin omalla lähtönumerollaan tai mikäli hänellä ei ole mikrosirua asianmukaisesti kiinnitettynä.TUOMARINEUVOSTO

Hiihdon tuomarineuvoston muodostavat FIS:N tekninen asiantuntija (TD), TD-assistentti ja kilpailunjohtaja. Tuomarineuvostolla on keltaiset tunnisteliivit.


PROTESTIT

Protestit 20 parhaan osalta tulee tehdä kirjallisesti puolen tunnin (30 minuutin) kuluessa voittajan maaliin tulosta, muiden osanottajien osalta puolen tunnin kuluessa viimeisen hiihtäjän maaliintulosta.
DOPINGTESTI

Suomen Antidopingtoimikunnalla on oikeus suorittaa hiihtäjille dopingtesti.


LÖYTÖTAVARAT

Kadonneita tavaroita voi kysyä kisakansliasta. Sinne voit myös toimittaa löytämiäsi tavaroita. Hiihdon jälkeen voit kysyä kadottamiasi tavaroita Mikkeli Hiihtäjien toimistosta puh. 044 2425154. Savonia Hiihto säilyttää löytötavaroita kolme kuukautta.


HIIHDON PERUUTTAMINEN

Jos hiihto erityisen vaikeiden olosuhteiden tai poikkeustilan vuoksi joudutaan peruuttamaan, varaavat järjestäjät itselleen oikeuden pidättää 50 % maksusta. Hiihtäjä, joka itse peruuttaa osanottonsa, ei ole oikeutettu saamaan osanottomaksuaan takaisin, paitsi jos peruutus on tapahtunut ennen 4.2.2024, jolloin palautetaan 50 %. Sairaustapauksessa hiihtäjälle palautetaan 50 % osallistumismaksusta lääkärintodistusta vastaan hiihdon jälkeen. Sairaustapauksessa hiihdon voi myös siirtää seuraavalle vuodelle, jolloin hyvitysosuus (50 %) siirretään seuraavan vuoden hiihtomaksuun. Palautukset maksetaan maaliskuussa. Hiihdon peruuttamisesta ilmoitetaan järjestäjän toimesta tiedostusvälineiden ja internetin kautta Mikkelin Klassikoiden kotisivulla.


KESKEYTTÄMINEN

Jos hiihtäjä keskeyttää, on siitä ensi tilassa ilmoitettava lähimmän latuaseman juottopisteessä tai maalialueella toimitsijoille. 


VASTUU

Osallistuja hiihtää omalla vastuullaan. Pyydämme osanottajia pysymään rauhallisina ja järjestyksessä lähtöpaikalla. Noudata erityistä varovaisuutta lähdössä ja ensimmäisellä kilometrillä.


MUUTA HUOMIOITAVAA

Järjestäjät voivat käyttää hiihtäjien osoitteita suoramarkkinointitarkoituksiin. Järjestäjällä on vapaa käyttöoikeus hiihdon aikana ottamilleen kuville ja videotallenteille.

TIEDUSTELUT

Mikkelin Hiihtäjät ry
Runeberginaukio 4, 50100 MIKKELI
puh. 044 242 5154, 
savonia@mikkelinhiihtajat.fi
toimisto@mikkelinhiihtajat.fi